Pastoor hekelt oncollegiale Veltman: 'Lekker sportief, helemaal niks'

Pastoor hekelt oncollegiale Veltman: 'Lekker sportief, helemaal niks'

12-02-2017 16:54
43

Veel voetbalfans winden zich zondag op over een oncollegiale actie van Joël Veltman, maar uitgerekend Sparta-captain Michel Breuer kan de actie van de Ajacied wel begrijpen. Veltman deed tijdens het duel tussen Ajax en Sparta (2-0) net alsof hij het spel wilde stilleggen vanwege een blessuregeval. Toen zijn tegenstander vervolgens omkeek, rende Veltman doodleuk door. 

"Eén jongen (Ivan Calero, red.) die erbij staat kijkt inderdaad even om", aldus Breuer voor de camera van FOX Sports, direct na afloop van de wedstrijd. "Hij doet dat niet goed. Wat Veltman doet, is in mijn ogen prima. Je moet gewoon doorgaan totdat hij de bal uitschiet of verdedigen tot het moment dat de scheidsrechter fluit."

Sparta-trainer Alex Pastoor vond het, in tegenstelling tot Breuer, geen prima actie. "Dat was een heel sportief gebaar van Veltman... Je wordt hier voor de gek gehouden. Dat vind ik helemaal niks van Veltman."

Op Twitter regent het reacties over de fopactie van Veltman. Veel mensen vinden de Oranje-international een matennaaier.  'Onsportief' en 'walgelijke actie' zijn een paar van de termen die klinken. 'Kan echt niet', schrijft oud-scheidsrechter Mario van der Ende. 

Zelden vertoond: Veltman 'naait' Spartaan bij blessuresituatie