Bosz en geïrriteerde Pastoor in discussie over Veltman: 'Moet je maar opschieten'

Bosz en geïrriteerde Pastoor in discussie over Veltman: 'Moet je maar opschieten'

12-02-2017 17:47
37

Op de persconferentie na Ajax-Sparta (2-0) ging het uiteraard nog even over een opvallende actie van Joël Veltman tijdens de tweede helft. Hij 'fopte' een Spartaan door te doen alsof hij de bal ging uitspelen. Toen zijn opponent omkeek, rende Veltman er doodleuk vandoor met de bal. 

"Ik weet niet of ik zoiets zelf ook gedaan had", aldus Ajax-trainer Peter Bosz voor de camera van FOX Sports. "Sparta was vanaf het begin van de wedstrijd heel rustig aan het doen met ingooien, dus als ik speler was en ik speelde tegen zo'n ploeg, dan had ik hem ook niet uitgeschoten, denk ik."

"Het was nu wel een rare situatie, vond ik, want iedereen stond stil. En volgens mij maakte Veltman ook een beweging? Ik weet het niet eens meer." Collega Alex Pastoor vroeg zich vervolgens af of de journalisten ook zijn mening wilden horen. "Ik vond het een héél sportief moment, vooral dat armgebaar", aldus de trainer cynisch.

"Ik had mijn verhaal nog niet afgemaakt", aldus Bosz. "Tja, als je de hele wedstrijd aan het tijdrekken bent... Ik had geen armgebaar gemaakt, maar ik had hem ook niet uitgeschoten. Dan moet je maar opschieten, vind ik."

Zelden vertoond: Veltman 'naait' Spartaan bij blessuresituatie