Opvallend debuut Bazoer in Duitsland: geel, snelle wissel en scorende vervanger

12-02-2017 18:11
12

Riechedly Bazoer heeft zondag zijn Bundesliga-debuut bij VfL Wolfsburg opgeluisterd met een 2-1 zege op Hoffenheim. Toch zal hij er gemengde gevoelens aan overhouden.

Bazoer werd immers in de rust gewisseld door trainer Valerien Ismael, die hem waarschijnlijk vanwege een nieuwe tactiek slachtofferde. Wolfsburg stond na één helft voetballen met 1-0 achter tegen Hoffenheim. De bezoekers kwamen op voorsprong via Steven Zuber.

Bazoer, die in de voorgaande drie competitiewedstrijden op de bank bleef en afgelopen week zijn debuut maakte in het bekerduel met Bayern München, werd vervolgens gewisseld in de rust. Hij kreeg in de eerste helft een gele kaart.

In de tweede helft, dus zonder Bazoer, kwam Wolfsburg een stuk sterker voor de dag. Max Arnold maakte kort na rust de gelijkmaker en de winnende treffer kwam in de 73e minuut op naam van Daniel Didavi, nota bene de vervanger van Bazoer. Jeffrey Bruma deed niet mee vanwege een schorsing.