Veltman: Ze zeiden: als je dat bij mij had gedaan had je een doodschop gekregen

Veltman: "Ze zeiden: als je dat bij mij had gedaan had je een doodschop gekregen"

12-02-2017 19:54
46

Het gaat na de 2-0 zege van Ajax op Sparta Rotterdam niet over de drie punten die in Amsterdam blijven, maar over de merkwaardige actie van Joël Veltman. De hoofdrolspeler is zich van geen kwaad bewust.

Op het moment dat Bertrand Traoré geblesseerd op de grond lag, leek Veltman duidelijk te maken dat het spel even stilgelegd moest worden. Spartaan Ivan Calero keek vervolgens om, waarna de rechtsback van Ajax er als een haas vandoor ging. "Ach, het was een slimmigheidje", kan Veltman een lachje niet onderdrukken tegenover Metro.

"Ik weet ook wel dat je hier niet de schoonheidsprijs voor krijgt, maar meer dan een slimmigheidje was het niet. Ik kan er om lachen. In de kleedkamer zeiden ze tegen me: als je dat bij mij had gedaan had je een doodschop gekregen", vervolgt hij. "Wat ik gedaan had als er gescoord werd uit die voorzet? Een doelpunt is een doelpunt."

De reacties op social media liegen er hoe dan ook niet om. Veltman wordt beticht van onsportiviteit. "Dat vind ik een beetje overdreven allemaal. Wat ik zelf gedaan zou hebben als iemand dit bij mij deed? Ik zelf wacht altijd tot de bal uit is. Ik ga niet om me heen kijken als de bal nog in het veld is. Dat was niet handig van die jongen."

"Ach, het was iets dat in me opkwam en we moeten het ook niet groter maken dan het is. Kom op zeg, je kan er beter om lachen dan er een groot punt van te maken. Ik zal het niet meer doen, want het lukt nu toch niet meer", besluit Veltman.

Lees ook: Bosz en geïrriteerde Pastoor in discussie over Veltman: 'Moet je maar opschieten'