Blind wél bij Sneijder en niet bij Van Persie op bezoek: 'Kies ik niet voor'

Blind wél bij Sneijder en niet bij Van Persie op bezoek: 'Kies ik niet voor'

13-02-2017 07:15
22

Danny Blind gaat voorbij aan Robin van Persie. De bondscoach van Oranje gaat bij zijn aankomende trip naar Istanbul wel langs bij Galatasaray-middenvelder Wesley Sneijder, maar niet bij de spits van Fenerbahçe.

"Daar kies ik op dit moment niet voor, maar ik bekijk hem elke wedstrijd", vertelt Blind bij Studio Voetbal. Het bezoekje aan Sneijder heeft wel een reden. "Ik kies er nu voor om mijn drie aanvoerders te bezoeken, met het oog op de komende wedstrijden. Ik ga pas naar spelers toe als ik een boodschap heb die ertoe doet voor de toekomst."

Zo heeft hij een boodschap voor Memphis Depay, die van Manchester United overstapte naar Olympique Lyon. "Memphis was een jongen in de categorie die weken helemaal niet speelde. Dan moet je een keuze maken. Ik juich dit toe", aldus de bondscoach, die niet per se gaat voor jongens die spelen, maar die kwaliteit hebben.

Co Adriaanse is een andere mening toebedeeld: "Voor mij is het belangrijkste criterium dat je speelt." Blind: "Voor mij is kwaliteit leidend."