'Ik heb echt geleerd van de vorige keer. Lullig dat ik zo word gestraft'

'Ik heb echt geleerd van de vorige keer. Lullig dat ik zo word gestraft'

13-02-2017 12:27
9

Juninho Bacuna kreeg in de wedstrijd tegen Feyenoord de rode kaart, maar hij gaat ervan uit dat die geseponeerd wordt. De middenvelder van FC Groningen maakte een overtreding op Terence Kongolo, die volgens Bacuna te zwaar bestraft werd.

"Uit het onderzoek zal wel duidelijk worden dat het geen rode kaart was", zegt Bacuna in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Ik zette alleen mijn been voor het standbeen van Terence Kongolo, waarna hij er tegenaan kwam. Scheidsrechter Gözübüyük gaf de kaart op advies van de vierde official. Jammer dat het zo loopt, want ik ben juist een stuk rustiger geworden in mijn spel, houd mijn man voor me, voetbal simpeler. Ik heb in dat opzicht echt geleerd van de vorige keer. Ik vind het lullig dat ik zo word gestraft. Het is onterecht."

Wedden

Meer odds

Het was voor Bacuna een grote teleurstelling. En dat op een avond die goed begon voor de Groningers. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een kippenvelmomentje had toen we het veld opliepen in die volle Kuip. Dat was indrukwekkend. Vervolgens leek onze tactiek ook nog goed uit te pakken. Jammer dat we de kansen niet wisten te benutten." Feyenoord won met 2-0.