Update: Olde Riekerink-opvolger binnen een dag gevonden door Galatasaray

Update: Olde Riekerink-opvolger binnen een dag gevonden door Galatasaray

15-02-2017 15:54
12

Jan Olde Riederink is ontslagen door Galatasaray. Dat stelt CNN Türk maandagmiddag. De Nederlander stond al langer ter discussie bij de Turkse topclub.

Volgens het Turkse medium heeft de clubleiding besloten om afscheid te nemen van Olde Riekerink. Dat besluit is genomen na intern overleg op maandag. De club wil voor de resterende wedstrijden van dit seizoen een coach uit Turkije aanstellen om de ploeg te leiden. 

Fans van Galatasaray lijken het wel te hebben gehad met de Nederlandse oefenmeester. Maandagochtend verscheen in de Turkse pers nog een bericht dat de clubleiding het vertrouwen in Olde Riekerink niet zou opzeggen. Dat lijkt nu wel te zijn gebeurd. 

Galatasaray wist dit seizoen in de Turkse league maar twaalf van de twintig wedstrijden te winnen en staat daarmee op de derde plek. Besiktas is koploper met een voorsprong van vijf punten op de club waar onder meer Wesley Sneijder en Nigel de Jong onder contract staan. 

In 2015 kwam Olde Riekerink als hoofd jeugdopleiding binnen bij Gala. Op 17 februari 2016 werd hij aangesteld als hoofdcoach van de club.

Update 14/2 17.36: Voetbal International meldt dat Olde Riekerink op straat is gezet door Galatasaray. Dat bevestigen 'bronnen' aan het weekblad. De 1-2 nederlaag tegen Kayserispor van afgelopen weekend heeft de Nederlander de kop gekost. De opvolger van Riekerink is nog niet aangesteld.

Update 15/2 9.08: Jan Olde Riekerink staat officieel op straat. Galatasaray bevestigt woensdagochtend dat het contract van de Nederlandse trainer met onmiddellijke ingang is ontbonden. Olde Riekerink zat in april 2016 voor het eerst op de bank bij Galatasaray, maar kreeg de ploeg - met de Nederlanders Wesley Sneijder en Nigel de Jong - de laatste tijd niet meer aan de praat.

Update 15/2 15.54: Op de dag dat het ontslag van Jan Olde Riekerink door Galatasaray werd bevestigd heeft de Turkse club ook een opvolger weten aan te stellen. Igor Tudor heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen 2017/2018. Eerder was Tudor trainer bij Hajduk Split en PAOK Saloniki. Als speler kwam hij uit voor onder meer Juventus.