Antonia wil Deventer verlaten: 'Ons gezin moest vechten voor elk dubbeltje'

Antonia wil Deventer verlaten: 'Ons gezin moest vechten voor elk dubbeltje'

13-02-2017 23:13
24

Momenteel zit hij nog in een felle degradatiestrijd verwikkeld met Go Ahead Eagles, maar komend seizoen hoopt Jarchinio Antonia het buitenland te verkennen. De rechtsbuiten heeft nog nooit in het buitenland gespeeld.

Afgelopen zomer kon Antonia zijn toekomst nog vervolgen bij clubs uit Schotland, Tsjechië en Turkije, maar koos toen bewust voor een eenjarig contract in Deventer. "Ik wilde voor mijn familie nog een jaar in Nederland blijven", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben ook blij dat ik dit seizoen bij Go Ahead doorbreng. Komend seizoen is het wel de bedoeling dat ik naar het buitenland ga."

Wedden

Meer odds

Antonia kiest ook om financiële redenen voor het buitenland. "Ik wil genoeg geld maken om mijn familie goed te helpen en mijn moeder en mijn broers goed te onderhouden. Het belangrijkste voor mij is dat ik gewoon kan voetballen en dat zij zich nergens zorgen over hoeven te maken. Ik kom uit een gezin dat heeft moeten vechten voor elk dubbeltje. Ik heb het nu in handen om dat weg te halen. Dat lukt nu ook al aardig."