Update: Tegenvaller Guardiola en Manchester City: wonderkind breekt voet

Update: Tegenvaller Guardiola en Manchester City: wonderkind breekt voet

14-02-2017 16:28
10

De blessure van Gabriel Jesus wierp maandag een smet over de 0-2 zege van Manchester City bij Bournemouth. Manager Pep Guardiola maakt zich zorgen om de negentienjarige aanvaller, die deze winter overkwam van Palmeiras.

Jesus maakte in zijn eerste duels indruk, maar moest tegen Bournemouth al na een kwartier naar de kant. "Dinsdag zullen we duidelijkheid hebben over de ernst van de blessure. Hopelijk - ik ga voor hem bidden - komen er geen grote problemen aan het licht", liet Guardiola weten aan The Guardian.

Wedden

Meer odds

Sergio Aguëro, door Jesus naar de bank verwezen in het Etihad Stadium, kwam als vervanger binnen de lijnen. De Argentijn liet zich gelden met een doelpunt. "Hij speelde goed, vocht voor het team en het doelpunt is goed voor zijn vertrouwen. Ik ben ontzettend blij voor hem. Hij is erg belangrijk voor ons, dat is nooit veranderd", aldus Guardiola.

City klimt door de zege naar de tweede plek, maar het verschil met Chelsea bedraagt nog acht punten. Guardiola lijkt geen fiducie meer te hebben in de titel. "Het gat is te groot om Chelsea te achterhalen. Ze hebben afgelopen weekend niet gewonnen (1-1 tegen Burnley, red.), maar ze spelen heel solide."

Update 13.31: Het ziet er slecht uit voor Gabriel Jesus. Het Braziliaanse wonderkind van Manchester City heeft in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Bournemouth waarschijnlijk zijn middenvoetsbeentje gebroken. In Spaanse media wordt gerept over een revalidatieperiode van twee tot drie maanden.

Update 16.28: Manchester City bevestigt dinsdagmiddag dat Gabriel Jesus zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken. De negentienjarige Braziliaan wordt de komende dagen verder onderzocht. Jesus gaat naar verluidt zelf kiezen voor een operatie, omdat hij de tijd wil nemen voor zijn herstel.