Van Zlatan en Verratti naar Zwolle: PEC ken ik sinds Mastour kwam'

Van Zlatan en Verratti naar Zwolle: "PEC ken ik sinds Mastour kwam'

14-02-2017 16:45
8

PEC Zwolle hoopt met Hervin Ongenda een pareltje in huis te hebben gehaald. De 21-jarige aanvaller, die tot op heden twee keer inviel in de Eredivisie, kwam deze winter transfervrij over van Paris Saint-Germain.

"Hervin gaat binnenkort beginnen met een Engelse taalcursus en tevens spreken er twee mensen uit de selectie vloeiend Frans. Dit zijn Kevin Begois en Ron Jans", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp op de PEC-website over Ongenda, die alleen Frans spreekt. "In de kleedkamer heeft hij om deze reden ook een plek naast onze Belgische doelman."

Ongenda hoopt zich bij PEC Zwolle verder te ontwikkelen, iets wat hem bij PSG niet gegeven was door een gebrek aan speeltijd. In totaal speelde de aanvaller, die in januari tot medio 2020 tekende in Zwolle, zestien wedstrijden aan de zijde van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti en Thiago Silva.

"PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan", zegt Ongenda. "Ik kijk er erg naar uit om met deze club in de Eredivisie te spelen. Een competitie, die erom bekendstaat dat talenten kansen krijgen. In Nederland wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten."