Cultfiguur Verhoeven verklaart einde profcarrière: Het is toch niet normaal?

Cultfiguur Verhoeven verklaart einde profcarrière: "Het is toch niet normaal?"

15-02-2017 08:58
14

Jeroen Verhoeven zette vorig jaar een punt achter zijn leven als profkeeper en maakte de overstap naar derdedivisionist ASV De Dijk. Daar had hij een gegronde reden voor: Verhoeven kon niet meer leven met de mentaliteit in 'het profwereldje'.

"Ik kon de mentaliteit in het profwereldje niet meer waarderen", zegt de bijna 37-jarige Verhoeven tegen Metro. Hij stond in het verleden onder de lat bij RKC Waalwijk, FC Utrecht, Ajax en FC Volendam. "Vroeger stond het teambelang altijd voorop, nu gaat het vooral om de individuele prestaties van spelers."

"Een jaar of vier geleden merkte ik bij FC Utrecht dat er een omslagpunt was. Steeds meer teamgenoten gingen ongelooflijk hard voor zichzelf trainen. Met personal coaches, alles erop en eraan. Puur voor zichzelf. Het is toch niet normaal als je een dag voor de wedstrijd het krachthonk in duikt? Hallo, we moeten morgen voetballen!"

"Ja, dat hoort bij mijn persoonlijke programma, kreeg ik dan te horen", vervolgt Verhoeven, die het daar niet mee eens was. "Nee, we trainen om samen die wedstrijd te winnen. Ik verdien mijn geld ermee en jij bent onderdeel van het team, maar morgen heb jij tijdens de wedstrijd geen kracht meer, omdat je nu een paar uur het krachthonk in gaat."