Huntelaar geeft signaal: Op dit moment zijn onderhandelingen overbodig

Huntelaar geeft signaal: "Op dit moment zijn onderhandelingen overbodig"

15-02-2017 09:19
15

Klaas-Jan Huntelaar heeft een aflopend contract en wordt gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, maar dat betekent niet dat hij sowieso bezig is aan zijn laatste jaar bij Schalke 04. De 33-jarige spits houdt de deur open.

Huntelaar heeft niet het idee dat hij uitgerangeerd is in Gelsenkirchen. "Ik wil nog steeds aan iedereen laten zien dat ik de beste spits ben, mits ik de kans krijg", aldus Huntelaar in gesprek met BILD. "Ik ben weer fit en wil snel weer op honderd procent komen. Mijn tijd bij Schalke is nog niet voorbij."

Huntelaar raakte in oktober geblesseerd aan zijn knie in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund en moest drie maanden toekijken. Hij hoopt snel weer aan de bak te kunnen bij Schalke. Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree in de blessuretijd van het duel met Hertha BSC (2-0 zege).

Met de Duitse suggestie dat hij niet meer in het countersysteem van Schalke zou passen, kan Huntelaar niet veel. "Ik ben daar geschikt voor. In 2015 wonnen we bijvoorbeeld met 4-3 van Real Madrid en scoorde ik twee keer. Ik heb het op het hoogste niveau laten zien. Waarom zou de huidige speelwijze dan niet meer bij mij passen?"

De maker van 81 doelpunten in 167 Bundesliga-wedstrijden bespreekt in BILD ook zijn sportieve toekomst. Het contract van Huntelaar loopt na dit seizoen af, maar wordt automatisch verlengd als hij de helft van de officiële wedstrijden speelt. "Op dit moment zijn onderhandelingen overbodig. Ik wil me eerst op het voetbal concenteren."