Best Eredivisie XI zonder top-drie: vier keer Heerenveen, driemaal AZ

Best Eredivisie XI zonder top-drie: vier keer Heerenveen, driemaal AZ

15-02-2017 11:45
28

In het VP Elftal van de Eerste Seizoenshelft stonden maar liefst tien spelers van Ajax en PSV en slechts één speler van buiten de top-drie: Ridgeciano Haps van AZ. Daarom komt VoetbalPrimeur nu met een alternatief beste elftal van de Eredivisie van dit moment met alleen maar spelers van buiten de top-drie.

Wie hoort er volgens jou in het beste Eredivisie-elftal zonder spelers van de top-drie te staan? Discussieer mee in de comments!

SC Heerenveen draait een uitstekend seizoen en is goed vertegenwoordigd in dit elftal. Liefst vier spelers van de Friezen staan op het veld, waarvan twee in de aanval: Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad, die wel zware concurrentie had van spitsen als Enes Ünal (FC Twente), Wout Weghorst (AZ) en Ricky van Wolfswinkel (Vitesse). De derde plek in de aanval wordt ingenomen door Alireza Jahanbakhsh, die als doelpuntenmaker én aangever een uitblinker is bij AZ.

Op het middenveld opnieuw een speler van sc Heerenveen en een van de beste mannen in de Eredivisie dit seizoen: Stijn Schaars. Maar onderschat ook FC Twente-breker Kamohelo Mokotjo niet. Overlegt de beste statistieken van alle verdedigende middenvelders in de Eredivisie-spelers. Yassin Ayoub is een belangrijke sleutel in het succes van FC Utrecht dit seizoen.

Bekijk hier nog de uitslag van het VP Elftal van de Eerste Seizoenshelft-verkiezing!

FC Utrecht levert ook een verdediger af in de persoon van de complete rechtsback Giovanni Troupée. Naast hem in de defensie Jerry St. Juste (Heerenveen), leider Guram Kashia (Vitesse) en AZ-uitblinker Haps. Op doel een gokje, want hoe Tim Krul het daadwerkelijk gaat doen is na twee Eredivisie-wedstrijden nog moeilijk te zeggen. Maar van alle doelmannen in de Eredivisie buiten de top-drie is Krul kwalitatief verreweg de beste, boven Eredivisie-uitblinkers van dit seizoen Kostas Lamprou (Willem II) en Benjamin van Leer (Roda JC).

Ben jij het eens met deze elf namen of vind je dat iemand anders in het elftal hoort te staan? Discussieer mee in de comments hieronder!