Aan Ajax gelinkte trainer countert kritiek van De Mos: Die man is gepensioneerd

Aan Ajax gelinkte trainer countert kritiek van De Mos: "Die man is gepensioneerd"

15-02-2017 15:16
8

Aad de Mos is in België verwikkeld geraakt in een woordenwisseling met AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck. De coach reageert woensdag op pittige uitspraken die de Nederlander eerder deze week deed.

De Mos heeft Vanhaezebrouck al meermaals aangedragen als nieuwe trainer van Ajax, maar was eerder deze week bijzonder kritisch op hem. "Ik ben een grote fan van Vanhaezebrouck, maar Hein zit nog in de Formule 3000 - bij de beloftevolle rijders", zei De Mos. "Zolang hij zichzelf belangrijker vindt dan zijn spelers, kan hij geen F1-race winnen. Hij denkt dat hij Max Verstappen is, en zomaar van nature een Grand Prix kan winnen."

Vanhaezebrouck reageerde woensdag op de uitspraken van De Mos. Dat deed hij kort, maar zeer krachtig. "Ik vraag me af waar zulke dingen vandaan komen, ik probeer er geen aandacht aan te besteden", zei Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "Die man is gepensioneerd."

De Mos zei deze week ook dat er vanuit Ajax regelmatig vragen komen over Vanhaezebrouck. "In de coulissen van Ajax, waar ik Hein al meermaals heb aangeprezen, komen ze steeds weer tot bij mij met de vraag: 'Ja maar, is die Vanhaezebrouck echt zo goed?' De laatste keer heb ik geantwoord: 'Als je het hebt over een ploeg neerzetten, tactisch, dan is hij de beste in België.' Maar vooralsnog mist hij flexibiliteit en peoplemanagement om te kunnen overleven in een topclub. Zolang hij zichzelf belangrijker vindt dan zijn spelers, moet je hem niet nemen."