Van den Brom weet van vormdip Lyon: 'Zij zitten beetje in een crisis'

Van den Brom weet van vormdip Lyon: 'Zij zitten beetje in een crisis'

15-02-2017 20:06
9

De gewonnen uitwedstrijd bij concurrent sc Heerenveen (1-2) heeft John van den Brom een goed gevoel gegeven voor de aankomende Europa League-clash tegen Olympiqye Lyon. De Fransen zijn donderdagavond de tegenstander in de Europa League en komen op bezoek in het AFAS Stadion.

AZ heeft in het verleden wel vaker op papier sterkere teams weten te verslaan, zoals bijvoorbeeld Zenit Sint-Petersburg in de groepsfase (3-2). Van den Brom heeft dan ook respect, maar geen ontzag voor Lyon. "Lyon is een grote club, maar ik zie zeker kansen", vertelt de coach op de clubsite. "Ik vind dat wij in de uitwedstrijd bij Heerenveen op een heel volwassen, misschien wel Europese manier gespeeld hebben. Als we datzelfde of meer kunnen brengen, zeker thuis en met de wedstrijd tegen FC Zenit nog in het hoofd, dan hebben we altijd een kans."

Van den Brom weet dat Lyon, dat momenteel vierde staat in de Ligue 1, kwakkelt. "Zij zitten een beetje in een crisis en daar willen zij natuurlijk uitkomen. Dat is overal hetzelfde. Wij hebben morgen de druk van het thuisspelen en we willen heel graag. Wij zien de Europa League als een fantastische uitdaging om AZ en zeker ook het Nederlandse voetbal weer op de kaart te zetten", aldus de keuzeheer.