Xavi: 'Guardiola is fan van hem en wil hem komende zomer halen'

Xavi: 'Guardiola is fan van hem en wil hem komende zomer halen'

15-02-2017 20:33
1

Volgens voormalig FC Barcelona-ster Xavi heeft Josep Guardiola al tijden een oogje op Jack Wilshere. De huidige Manchester City-coach zou de middenvelder van Arsenal komende zomer aan zijn selectie willen toevoegen.

Volgens Xavi, die met Guardiola samenwerkte in Barcelona, maakte Wilshere in 2011 grote indruk tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en Arsenal in Camp Nou. Sindsdien zou de keuzeheer de middenvelder altijd op zijn verlanglijstje hebben gehad. "Ik weet dat Pep altijd veel respect heeft gehad voor Wilshere. Hij heeft veel indruk gemaakt tijdens die wedstrijd", vertelt Xavi aan FOX Latin America.

"Hij heeft die avond ook indruk op mij gemaakt. We hebben over hem gesproken, het was een optreden dat je niet snel vergeet. Technisch gezien is hij het soort speler waar Pep van houdt. Het enige probleem is zijn blessuregevoeligheid. Als hij daar niet zo mee te kampen had gehad, zou hij een van de beste middenvelders ter wereld zijn geweest." 

Wilshere speelt momenteel op huurbasis voor AFC Bournemouth, nadat hij bij Arsenal vanwege blessureleed uit de gratie was geraakt.