Vijf voor twaalf bij Roda JC: 'Nieuwelingen hebben ook aanpassingsproblemen'

Vijf voor twaalf bij Roda JC: 'Nieuwelingen hebben ook aanpassingsproblemen'

16-02-2017 12:38
8

Het is vijf voor twaalf voor Roda JC. De ploeg staat op een zeventiende plek in de Eredivisie en daar moeten de Limburgers zo snel mogelijk vanaf. Er is werk aan de winkel voor Yannis Anastasiou en zijn manschappen, maar de Griekse trainer is positief.

"Voorlopige conclusie is dat ons spel, sinds de komst van alle nieuwelingen, is verbeterd", vertelt Anastasiou op de clubsite van Roda. "De concurrentie zorgt ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en het maximale presteert. Dat neemt niet weg dat de nieuwelingen ook aanpassingsproblemen kennen. Zo speelde Gyliano van Velzen afgelopen week prima, maar brak het verschil met de Jupiler League hem aan het eind van de wedstrijd op." Van Velzen werd overgenomen van FC Volendam. 

"Als ik naar onszelf kijk, zie ik de laatste weken duidelijk vooruitgang", aldus de Griek. "We zitten in een goede fase, het voetbal verbetert en ons rendement wordt hoger. Dat geeft vertrouwen en biedt perspectief voor de toekomst. Nu is het zaak om die progressie door te zetten. Hopelijk kunnen we vrijdag (tegen Go Ahead Eagles, red.) daarin een volgende stap zetten door onszelf met een overwinning te belonen."