Update: Ajax-aankoop na ontvangen papieren nog niet naar Amsterdam

Update: Ajax-aankoop na ontvangen papieren nog niet naar Amsterdam

16-02-2017 19:08
19

David Neres sluit snel aan bij de selectie van Ajax. De Amsterdamse club plaatste donderdag een foto op Twitter van de Braziliaanse aanvaller die op het punt staat om te vertrekken naar Amsterdam.

Volgens Ajax is al het papierwerk met dank aan het Nederlands Consulaat-Generaal in Sao Paulo rond en kan Neres de reis naar Nederland maken. De transfer van de pas negentienjarige Braziliaan werd de afgelopen transferperiode pas twee uur voor het verstrijken van de transferdeadline afgerond, maar de komst van Neres werd nog even uitgesteld vanwege zijn deelname aan een Zuid-Amerikaans jeugdkampioenschap.

Het is nog niet duidelijk wanneer Neres zijn debuut gaat maken voor Ajax. De wedstrijd van komend weekend tegen Vitesse komt hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg voor de buitenspeler. Aannemelijker is dat hij eerst een trainingsweek bij de Amsterdammers gaat meedoen alvorens hij ook in wedstrijden ingezet wordt.

Update 19.08: Het lijkt er niet op dat David Neres vrijdag al gepresenteerd wordt door Ajax. Zijn Nederlandse begeleider ontkent tegenover De Telegraaf dat de miljoenenaankoop uit Brazilië al onderweg is.