De Koning nog in onzekerheid na reuzenstap: 'Misschien meubels verkopen'

De Koning nog in onzekerheid na reuzenstap: 'Misschien meubels verkopen'

16-02-2017 18:19
3

Go Ahead Eagles heeft de laatste weken uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De Deventenaren stegen van de achttiende naar de vijftiende plaats, maar over een contractverlenging is nog niet gesproken met trainer Hans de Koning.

"Daar houd ik mij helemaal niet mee bezig", reageert De Koning tegenover FOX Sports. "We willen de club graag in de Eredivisie houden, dat hebben ze ook aan mij gevraagd. Daar gaan we met volle overtuiging in. Ik heb nog geen enkel moment gehad: morgen gaan we zitten of over twee weken, of over een maand. Het gaat mij erom dat we ons veilig spelen en dan zien we wel."

De Koning kreeg ook niet de belofte dat hij mag aanblijven als hij Go Ahead in de Eredivisie houdt. Daar drong hij zelf ook geen moment op aan. "Uiteindelijk als je promoveert en de ploeg erin houdt, zijn er altijd wel momenten om weer iets anders moois te vinden. Of misschien wel iets leukers, zoals meubels verkopen", grapt de 56-jarige oefenmeester.

Denkt De Koning daarmee al aan stoppen? "Nee, helemaal niet. Dit is het een na mooiste dat er is. Voetballen is het mooiste, trainerschap is het een na mooiste beroep." Voor de Eagles staat vrijdag weer een degradatiekraker op het programma, uit bij Roda JC.