FC Twente krijgt tegenvaller vanuit Zeist: 'Dit is een zware straf voor de club'

FC Twente krijgt tegenvaller vanuit Zeist: 'Dit is een zware straf voor de club'

16-02-2017 19:36
36

FC Twente heeft van de KNVB een boete van 12.500 euro gekregen vanwege wanordelijkheden tijdens de uitwedstrijd tegen PSV. Daarnaast is een voorwaardelijke straf van het spelen van een uitduel zonder de eigen aanhang opgelegd.

Dat meldt de club donderdag. Begin november staken fans van Twente vuurwerk af in het Philips Stadion en werd er gevochten. De aanklager heeft rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van 5000 euro, die de Tukkers kregen naar aanleiding van eerder afgestoken vuurwerk in het uitvak bij sc Heerenveen.

FC Twente wil de boete rechtstreeks verhalen op de verantwoordelijken, die bovendien een stadionverbod krijgen. 'Dit is een zware straf voor de club en die vele goedwillende supporters', valt te lezen op de clubsite. 'We betreuren het dat er wanordelijkheden hebben plaatsgevonden, zeker ook omdat we er alles binnen onze mogelijkheden aan hebben gedaan om dit te voorkomen.'

Twente kan tot dinsdag in beroep gaan tegen de straf van de KNVB. Het nieuws komt op dezelfde avond dat de club gered werd van de ondergang.