Niet Ajax, niet Feyenoord, niet PSV, maar zijn keuze viel op ons, op Groningen

"Niet Ajax, niet Feyenoord, niet PSV, maar zijn keuze viel op ons, op Groningen"

16-02-2017 20:06
13

Bij FC Groningen is men apetrots op de 'ontdekking' van Luis Suarez. De komst van de Uruguayaanse aanvaller, tegenwoordig superster bij FC Barcelona, in 2006 had nogal wat voeten in de aarde, zegt Hans Nijland.

De algemeen directeur van Groningen mag tegenover het Amerikaanse Bleacher Report zijn verhaal doen over Suarez, die in 2006 overkwam van Nacional. Dat ging niet vanzelf. Nijland werd bij tijd en wijlen gek van de onderhandelingen met de Uruguayaanse topclub en zaakwaarnemer Daniel Fonseca, die een geldbedrag van 4,2 miljoen euro eiste.

"Ik zei meteen dat zo'n bedrag onmogelijk was voor ons. Belachelijk!". vertelt Nijland. Toch kwamen de onderhandelingen waar op gang en kwamen de partijen tot een akkoord. Transfersom: 1,58 miljoen euro.

"Voor Groningen was dit een grote transfer. Suarez was één van de grootste talenten van Zuid-Amerika", zegt Nijland. "Niet Ajax, niet Feyenoord, niet PSV, maar zijn keuze viel op ons, op Groningen. Ik moet wel zeggen dat ik grijze haren heb gekregen van de onderhandelingen met Suarez."