PSV kan miljoenen tegemoet zien: resterend bedrag gronddeal overgemaakt

PSV kan miljoenen tegemoet zien: resterend bedrag gronddeal overgemaakt

16-02-2017 20:18
53

PSV kan binnenkort enkele miljoenen bijschrijven. De regerend landskampioen ontvangt het laatste gedeelte van het bedrag van de gronddeal die in 2011 met de gemeente Eindhoven werd afgesloten. Dat meldt het ANP donderdag.

PSV sloot de deal om de club te redden. De gemeente kocht de grond onder het Philips Stadion voor bijna vijftig miljoen euro. Omdat er lange tijd onzekerheid was over de uitkomst van een onderzoek door de Europese commissie naar illegale staatssteun, werd 5 miljoen euro achtergehouden. Vorig jaar luidde de uitspraak echter dat de regels zijn nageleefd.

PSV ontving toen al een miljoen uit het depot en heeft de gemeente nu ook gevraagd om de resterende vier miljoen vrij te geven. Eindhoven wil daar mee instemmen, maar vraagt wel een bijdrage van 150.000 euro vanwege de juridische kosten die gemaakt zijn voor een rechtszaak tegen de Europese commissie. De club heeft al toegezegd daartoe bereid te zijn.

Wethouder Staf Depla liet de gemeenteraad weten dat PSV een goed financieel beleid voert en dat de kans klein is dat de club de pacht van de grond de komende jaren niet kan betalen. De raad moet zijn voorstel nog wel goedkeuren.