Spurs zonder Janssen onderuit in België, Rostov maakt weer opponent kopje kleiner

Spurs zonder Janssen onderuit in België, Rostov maakt weer opponent kopje kleiner

16-02-2017 20:53
7

Tottenham Hotspur is matig begonnen aan de zestiende finale van de Europa League. De Londenaren gingen met 1-0 onderuit op bezoek bij KAA Gent. Vincent Janssen maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van de Spurs, Michel Vorm zat op de bank.

Tottenham Hotspur begon veelal in de vaste formatie - al was Christian Eriksen wel reserve - maar onder de indruk bleek Gent niet. De Belgen namen na een uur de leiding uit een vlotte aanval en gaven die voorsprong niet meer weg. De return is volgende week op White Hart Lane.

FK Rostov, eerder dit seizoen Ajax- en PSV-sloper, haalde uit tegen Sparta Praag. De Tsjechen kregen in Rusland met 4-0 op de broek. Rostov opende na vijftien minuten de score en na de tweede gele kaart voor Tiemoko Konaté ruim een kwartier later, was het pleit beslecht.

Nederlanders
Virgil Misidjan verloor met Ludogorets met 1-2 van FC Kopenhagen. Adam Maher zag zijn Osmanlispor vanaf de bank met 0-0 gelijkspelen tegen Olympiakos. Voor Borussia Mönchengladbach wordt het bereiken van de achtste finales een hele klus. De Duitsers verloren thuis met 1-0 van Fiorentina door een heerlijke treffer van Federico Bernardeschi.

Overige uitslagen:
Astra Giurgu - Racing Genk 2-2
Celta de Vigo - Shakhtar Donetsk 0-1