Tiental Ajax stelt teleur met doelpuntloos gelijkspel in Polen

Tiental Ajax stelt teleur met doelpuntloos gelijkspel in Polen

16-02-2017 22:54
52

De beslissing in de zestiende finale tussen Ajax en Legia Warschau valt volgende week. In Polen kwamen beide ploegen donderdagavond niet tot scoren: 0-0.

Kansen kreeg Ajax genoeg in Warschau, maar het afmaken bleek te lastig. De Amsterdammers maakten wél een treffer, maar die werd niet toegekend door de arbitrage. Een knappe poging van Davy Klaassen werd voor de doellijn gestopt door doelman Arkadiusz Malarz, maar hij liet de bal eráchter vallen.

Dat werd niet waargenomen door de vijfde man op de achterlijn, waardoor Ajax zonder doelpunten bleef. De Amsterdammers mochten dat ook zichzelf aanrekenen, want kansen waren er genoeg. Hakim Ziyech en Kasper Dolberg verzuimden echter de trekker over te halen in de eerste helft.

Na rust was Legia gevaarlijker en moest doelman André Onana een paar keer handelend optreden. In de slotfase viel alleen nog een rode kaart te noteren. Kenny Tete, de vervanger van de zieke Joël Veltman, kreeg tien minuten voor tijd zijn - makkelijk gegeven - tweede gele kaart. De net ingevallen Justin Kluivert werd daardoor razendsnel gewisseld ten faveure van Heiko Westermann.

Ajax en Legia gaan volgende week in Amsterdam op herhaling. Dan moeten de Amsterdammers in elk geval scoren om de klus - kwalificatie voor de achtste finales - in negentig minuten te klaren.