AZ krijgt les van Lacazette: 'Natuurlijk een echte wereldspits'

AZ krijgt les van Lacazette: 'Natuurlijk een echte wereldspits'

donderdag 16 februari 2017 om 22:37

Stijn Wuytens zal vannacht nog wel eens wakker schrikken van de naam Alexandre Lacazette. De AZ-verdediger had het in het Europa League-duel met Olympique Lyon (1-4) bijzonder zwaar tegen de spits, die tweemaal doel trof.

Wuytens moest na afloop erkennen dat spitsen als Lacazette niet rondlopen in de Eredivisie. "Het was een aparte wedstrijd", vertelt de verdediger aan het clubkanaal van AZ. "We kregen zoveel kansen, maar scoren niet. Tot de tachtigste minuut gaven we maar drie kansen weg. Lacazette is natuurlijk wel een wereldspits, zij scoren uit de omschakeling. Dat is een kwaliteit van hun. Het is wel frustrerend, want wij krijgen hele goede kansen."

Door de ruime thuisnederlaag kan AZ de volgende ronde van de Europa League eigenlijk wel vergeten. "In de kleedkamer was het na afloop wel stil. Want we voelden eigenlijk allemaal dat er wel wat meer in zat dan dit. Die goal vlak voor rust was gewoon kut. We kregen nog wel kansen op 1-2, maar toen we op het laatst alles open gooiden, liepen zij verder uit."

Plaats een reactie

Teo Smith +19341
vrijdag 17 februari 2017 om 07:06
Dat is nog eens wat anders dan weghorst.
Vind ik leuk
vrijdag 17 februari 2017 om 07:48
Een echte wereldspits? Laat me niet lachen, als AZ verdediging het opneemt tegen een echte wereldspits liggen er binnen no-time 10 ballen in het netje.
Vind ik leuk
darmianto +7959
vrijdag 17 februari 2017 om 08:54
Tja, het was helaas exemplarisch voor AZ. Leuk voetballen maar als kleuters de Alkmaarse kaas van het brood laten eten..
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

AZ krijgt les van Lacazette: 'Natuurlijk een echte wereldspits'