Ibrahimovic hattrickheld, Huntelaar werkt aan vertrouwen en Strootman op rozen

Ibrahimovic hattrickheld, Huntelaar werkt aan vertrouwen en Strootman op rozen

16-02-2017 22:59
7

Manchester United heeft een grote stap gezet richting de achtste finales van de Europa League. Met Daley Blind in de basis was de Engelse grootmacht in eigen huis te sterk voor AS Saint-Etienne (3-0).

Zlatan Ibrahimovic was met drie doelpunten de grote man voor de ploeg van trainer José Mourinho. De Zweed opende met een van richting veranderde vrije trap de score en tekende in de tweede helft voor de beslissing. In de slotfase maakte hij ook nog 3-0 vanaf de strafschopstip. 

AS Roma is al zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde. De Romeinen leken op voorhand een lastige avond tegemoet te gaan bij Villarreal, maar haalde indrukwekkend uit (0-4). Kevin Strootman zag als basisspeler hoe Edin Dzeko met drie goals uitblonk. 

Huntelaar
De grootste verrassing onder de 21:05 uur wedstrijden viel in Brussel. RSC Anderlecht was dankzij twee doelpunten van Frank Acheampong met 2-0 te sterk voor een van de titelfavorieten: Zenit Sint-Petersburg. Als invaller droeg Klaas-Jan Huntelaar met een goal bij aan de 0-3 zege van Schalke 04 bij PAOK Saloniki.


Overige uitslagen:
Hapoel Beer Sheva - Besiktas 1-3
Athletic Bilbao - APOEL Nicosia 3-2