'Goeie jongen' van Ajax gefrustreerd door reserverol: Natuurlijk wil je weg

'Goeie jongen' van Ajax gefrustreerd door reserverol: "Natuurlijk wil je weg"

17-02-2017 00:11
92

Kenny Tete baalt van zijn reserverol bij Ajax. In de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau mocht hij weer eens meedoen, maar kreeg hij na 84 minuten rood.

"Ik heb niet het gevoel dat ik een eerlijke kans krijg", aldus Tete na het 0-0 gelijkspel in gesprek met De Telegraaf. "Misschien moet ik op mijn handen lopen om een kans te krijgen. Je traint goed en werkt hard. Iedereen weet wat je kan. Als iemand het niet in je ziet zitten, is dat frustrerend."

De 21-jarige rechtsback lonkte in de winterstop naar een vertrek. In tegenstelling tot maatje Riechedly Bazoer ging hij niet. "Ja, natuurlijk wil je weg. Maar het juiste moet wel langskomen. Ik heb naar mijn gevoel geluisterd. Ik blijf heel hard mijn best doen. Je weet nooit hoe het kan lopen."

Het contact met Ajax-trainer Peter Bosz is er nog wel. "Ik ben een goeie jongen. Ik praat met iedereen. Maar het is niet dat ik bij hem op de koffie kom. Hij heeft wel een paar dingen gezegd, maar of ik mij daarin kan vinden is een ander verhaal."

Bosz kiest dit seizoen voor Joël Veltman als zijn vaste rechtsback. Hij ontbrak tegen Legia door een griepje, waardoor Tete een kans kreeg. De verdediger, die vorig jaar doorbrak onder Frank de Boer, speelde prima, tot hij in de 84e minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Lees ook: 'Rode' Tete leest scheids de les: 'Daar wil ik niet eens over praten'