Spelersrapport Ajax: Younes gooit schroom van zich af, andere aanvaller flopt

Spelersrapport Ajax: Younes gooit schroom van zich af, andere aanvaller flopt

17-02-2017 00:40
18

Ajax en Legia Warschau hielden elkaar donderdagavond, ondanks goede kansen, in een houdgreep op 0-0. VoetbalPrimeur zag de wedstrijd en deelt cijfers uit.

André Onana - 7,5: Stond er als het moest. Bewees zich wederom als betrouwbare sluitpost. Het is bovendien clean sheet nummer vijf op rij voor Onana.

Wedden

Meer odds

Kenny Tete - 6,5: Een matige eerste helft werd door de vervanger van Veltman volledig goedgemaakt in de tweede. Zonde van die zwaar gestrafte rode kaart.

Davinson Sanchez - 7,5: Sanchez is een volwassen verdediger aan het worden. Voorkwam een hoop Poolse uitbraken of maakte ze onschadelijk.

Nick Viergever - 6,5:  In de eerste helft goed, in de tweede zakte hij door de Poolse druk weg. Is desondanks bezig aan goed seizoen.

Daley Sinkgraven - 4,5: Speelde een slechte wedstrijd. Grossierde in verkeerde keuzes en bracht zijn proeg flink in de problemen in de eerste helft.

Davy Klaassen - 7: Altijd voorop in de strijd. En als het doelpunt (dat gewoon geldig was) meetelt, dan is de 7 meer dan terecht. 

Lasse Schöne - 6: Had het niet helemaal, al viel Schöne bij vlagen ook positief op. We houden het op een voldoende.

Hakim Ziyech - 5: Zat niet in de wedstrijd en maakte (weer) een nonchalante indruk. Mag wel een tandje of drie bijschakelen.

Bertrand Traoré - 4: Wanneer gaan we de echte Traoré eens zien? De Burkinees speelde Ajax-onwaardig in Warschau.

Kasper Dolberg - 5,5: Een kans als in de eerste helft moet erin, en dat typeerde zijn avond. Zat er niet lekker in.

Amin Younes - 7: Wat in de Eredivisie niet lukt, lukt wel in Europa. Oogde fris en gretig en creëerde kansen voor zijn ploeggenoten.

Invallers:

Justin Kluivert - x: Zijn Europese debuut duurde precies dertien minuten en dat was te kort voor een beoordeling.

Heiko Westermann - x: Speelde te kort voor een beoordeling

Donny van de Beek - x: Speelde te kort voor een beoordeling