Bosz voelt zich flink benadeeld: 'Hij had het waarschijnlijk heel koud'

Bosz voelt zich flink benadeeld: 'Hij had het waarschijnlijk heel koud'

17-02-2017 07:05
10

Ajax is donderdagavond flink benadeeld door de arbitrage, vindt trainer Peter Bosz. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Legia Warschau.

Vroeg in de eerste helft stopte Legia-keeper Arkadiusz Malarz een inzet van Davy Klaassen, terwijl die de doellijn al had gepasseerd. "Ik kon het vanaf mijn positie niet zien. Maar de vijfde of zesde man op de achterlijn had het waarschijnlijk heel koud", aldus Bosz op de clubsite van Ajax. Hij heeft het niet gezien, want het was wel degelijk een goal. Ik heb na de wedstrijd foto's gezien."

In de slotfase van de wedstrijd schoof Bosz naar het puntje van zijn stoel toen Kenny Tete zijn tweede gele kaart ontving en Ajax dus met tien man de wedstrijd uit moest spelen. Een te zware straf, vond Bosz. "Ik heb het Kenny na afloop gevraagd. De eerste gele kaart was volgens hem terecht, de tweede niet. Die jongen gleed uit, het was geen overtreding", aldus de oefenmeester, die verder tevreden was over de vervanger van de zieke Joël Veltman. "Ik vond dat Kenny lastig aan de wedstrijd begon. Maar in de tweede helft speelde hij juist beter."

Over de uitslag: "We waren hier naar toe gekomen om te winnen. Ajax wil altijd winnen. Over het hele duel waren we de bovenliggende partij. Dan moet je wel scoren. Dat hebben we wel gedaan, maar die bal telde niet", zegt Bosz. Volgende week volgt de return van het Europa League-tweeluik in de Amsterdam Arena. "Dat zal makkelijk worden, gezien het betere veld. We zullen het daar af moeten maken."