Ajax ontvangt gretige miljoenenaanwinst Neres op vrijdag: 'Fit en gretig'

Ajax ontvangt gretige miljoenenaanwinst Neres op vrijdag: 'Fit en gretig'

17-02-2017 06:58
9

David Neres wordt op vrijdagmiddag gepresenteerd bij Ajax. De Braziliaan komt in de ochtend aan vanuit São Paulo en zijn Nederlandse begeleider kan niet wachten. "David is fit en gretig", zegt Revien Kanhai van Forza Sports Group in De Telegraaf.

De miljoenenaanwinst liet nog even op zich wachten door zijn deelname met Brazilië onder 20 aan het Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschap. "Hij heeft op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder twintig bijna alles gespeeld", aldus Kanhai. Hij weet niet wanneer Neres voor het eerst minuten kan maken in de hoofdmacht van Ajax. "Dat ligt eraan hoe snel hij acclimatiseert."

"Ajax heeft al aangegeven geduld met hem te hebben en hem voorzichtig te brengen. En dat is heel verstandig", meent Kanhai. De krant stelt dat Neres mogelijk tijdens de return tegen Legia Warschau in de Europa League, aanstaande donderdag, al speelgerechtigd is. Een werkvergunning aanvragen duurt normaliter vijf werkdagen. Ajax speelde donderdag met 0-0 gelijk tegen de Poolse club.