Memphis-maatje dolt AZ: Hij speelde alles en iedereen gek

Memphis-maatje dolt AZ: "Hij speelde alles en iedereen gek"

17-02-2017 07:17
9

Iliass Bel Hassani beseft dat AZ donderdagavond gefaald heeft in het Europa League-duel met Olympique Lyon. De Alkmaarders speelden niet slecht in het eigen AFAS Stadion, maar er werd uiteindelijk met 1-4 verloren.

"We speelden veel beter dan Lyon, we domineerden het grootste deel van de wedstrijd", begint de aanvallende middenvelder tegenover De Telegraaf. Na 45 minuten stond AZ echter al met 0-2 achter, mede doordat het de kansen niet afmaakte. Trainer John van den Brom liet zijn ontevredenheid merken in de kleedkamer. Het was vervolgens muisstil, vertelt Bel Hassani. "Ik weet niet eens meer wat hij heeft gezegd. We waren allemaal zo geschrokken. Zo teleurgesteld."

De dribbelaar kreeg bij een 0-2 tussenstand dé kans op de aansluitingstreffer. "Ik bleef niet kalm genoeg. Ik zag de bal aankomen, was aan het twijfelen en ging daardoor de fout in. Vier minuten later scoorden zij de 0-3. Dat maakte het allemaal nog extra zuur", aldus de spelmaker van AZ, die Alexandre Lacazette twee keer zag scoren voor Lyon. "Als liefhebber heb ik ook oog voor de enorme kwaliteit van Lacazette."

"Als je weet dat je zo'n goede spits tegenover je hebt, moet je er met elkaar zorgen dat je het hem niet makkelijk maakt. Dat hebben we juist wel gedaan. Hij speelde alles en iedereen gek", weet Bel Hassani. AZ reist toch met een goed gevoel naar Lyon. "PSG wint toch ook met 4-0 van Barcelona? Dat had ook niemand verwacht. Zij speelden weliswaar thuis en wij moeten straks uit. Maar als Lyon vier keer kan scoren in ons stadion, kunnen wij dat kunstje toch ook in Frankrijk flikken?"