Russen kondigen nieuwe hooligan-veldslag aan: 'Op het WK 2018 pakken we je'

Russen kondigen nieuwe hooligan-veldslag aan: 'Op het WK 2018 pakken we je'

17-02-2017 07:24
42

Het internationale voetbal kampt steeds vaker met georganiseerd hooligangeweld. De Russische hooligans, bekend om hun aanval op het EK 2016 op Engelse fans, worden gevreesd. En zij kondigen een zeer gewelddadig WK 2018 aan.

Het wereldkampioenschap wordt in Rusland gehouden, maar niemand is veilig, zo stelt de gemaskerde hooligan Denis. Hij is leider van de groep Orel Butchers, de groep die afgelopen zomer voor een veldslag zorgde in Marseille. In de BBC-documentaire 'Russia's Hooligan Army' doet hij zijn verhaal. Hij waarschuwt.

"Reken er maar op dat we je in elkaar slaan als je naar het WK in Rusland komt", klinken de woorden van Denis. Het blijkt dat de Russen professioneel trainen voor dergelijke gevechten. "Als we ons goed gedragen, herinnert niemand ons. Als we ons slecht gedragen, vergeet niemand ons."

In Frankrijk zorgden de hooligans dus voor een ware veldslag. "We vochten met 200 professionals tegen 2.000 Engelsen", vertelt Denis. "Zorg er maar voor dat je familie of kinderen bij je hebt. Als je in Rusland bent met een mannelijke vriend, dan pakken we je aan."