Zorgen groot bij ADO: 'Als het kon, zou ik voor nacompetitie tekenen'

Zorgen groot bij ADO: 'Als het kon, zou ik voor nacompetitie tekenen'

17-02-2017 07:44
10

ADO Den Haag staat sinds afgelopen speelronde laatste in de Eredivisie en de zorgen zijn groot in de Hofstad. Aanvoerder Aaron Meijers laat dit in gesprek met het Algemeen Dagblad weten.

"Ik heb hetzelfde gevoel als de supporters. We staan er heel slecht voor. Als ik nu kon tekenen voor de nacompetitie, zou ik dat doen", zo bekent de middenvelder, die zondag na een ellenlange blessureperiode zijn rentree hoopt te maken tegen koploper Feyenoord.

"Er is veel gedoe rond de club, we hebben veel blessures, de trainer is ontslagen en we geven de goals te makkelijk weg. Het zijn de kenmerken van een typisch degradatieseizoen'', vervolgt een realistische Meijer. "Het enige voordeel voor ons is dat er vijf ploegen onderin dicht bij elkaar staan", doelt Meijer op Excelsior, Go Ahead Eagles, Sparta en Go Ahead Eagles, de respectievelijke nummers 14 tot en met 17. Het verschil met Excelsior bedraagt twee punten.

Voormalig ADO-trainer Lex Schoenmaker denkt dat ADO in hetzelfde schuitje zit als tien jaar geleden, toen Schoenmaker een rampseizoen doormaakte met de club. "Het begint er wel op te lijken. Ik zie wel een aantal parallellen. Je verliest te veel en maakt te veel fouten. En als je dan ook nog niet makkelijk doelpunten maakt, heb je een probleem. De onzekerheid sluipt erin", vertelt Schoenmaker. Journalist en oud oud-ADO-commissaris Kees Jansma is tot slot niet verrast dat ADO hekkensluiter is. "Voetbaltechnisch gezien springen de tranen je dit seizoen bij ADO in de ogen.''