'Memphis ging naar United, de rest speelt zesde klasse en werkt bij Albert Heijn'

'Memphis ging naar United, de rest speelt zesde klasse en werkt bij Albert Heijn'

17-02-2017 07:53
6

Mohamed Rayhi keert op zaterdag in het shirt van NEC terug in Eindhoven, op bezoek bij PSV in het Philips Stadion. De 22-jarige aanvaller woont nog in 'zijn' Eindhoven. "De optie om naar Nijmegen te verhuizen zie ik nog niet zitten."

Voor Rayhi begon het in 2003 bij PSV. Twaalf jaar later verkaste hij - en tussendoor ook kortstondig naar Helmond Sport. "Toen ik in de D3 zat, vertelde de trainer dat er maar twee jongens het profvoetbal zouden halen", vertelt Rayhi in de Gelderlander. " Als ik nu de elftalfoto van die tijd bekijk, dan mag ik in mijn handen wrijven dat ik het tot de Eredivisie heb geschopt."

Wedden

Meer odds

"Memphis Depay ging dan wel naar Manchester United, maar andere oud-teamgenoten spelen nu in de zesde klasse en werken bij de Albert Heijn", aldus Rayhi, die van zijn ouders vaak een schop onder de kont kreeg. "De lat werd altijd hoog gelegd. Dat deed Phillip Cocu trouwens ook. Hij was het die mij uiteindelijk bij de selectie heeft gehaald."

Hij verlengde in 2015 zijn contract bij PSV niet. "Ik kon mijn contract bij PSV verlengen, maar ik had niet meer het gevoel dat ik in het Philips Stadion zou doorbreken. Bij Jong PSV was ik uitgeleerd. Ik heb veel aan de club te danken, maar koos voor een andere weg." Hij maakte zijn debuut bij PSV niet. "Dat heeft me wel een wrange nasmaak bezorgd. Ik had zo graag in het eerste van PSV gespeeld."