Klaassen: Ongelofelijk. Wat ik denk als ik de beelden zie? Die man is ongeschikt

Klaassen: "Ongelofelijk. Wat ik denk als ik de beelden zie? Die man is ongeschikt"

17-02-2017 08:11
16

Davy Klaassen baalt van de wedstrijd tegen Legia Warschau. Volgens de middenvelder konden de Amsterdammers veel meer uit het duel halen én maakte de vijfde official een beslissende fout. In stadion Wojska Polskiego eindigde het Europa League-duel in 0-0.

"Legia speelde zoals we verwacht hadden. Ze probeerden er een paar keer snel uit te komen, maar dat hebben we denk ik redelijk uitgesloten. Ik denk je volgende week (tijdens de return in Amsterdam, red.) dezelfde wedstrijd zal zien. Als wij scherper zijn, dan slepen we hem eruit", aldus Klaassen tegenover Ajax TV.

De handen gingen in de achtste minuut wel in de lucht bij Klaassen, die de 0-1 leek te maken. De arbitrage constateerde echter dat zijn inzet niet over de lijn was. Een foutieve beslissing, zo beseft  de aanvoerder van Ajax. "Het was een zuiver doelpunt. Ongelofelijk. Wat ik denk als ik de beelden zie? Die man is ongeschikt denk ik, voor dit. Dat er nog geen videoscheidsrechter is, is natuurlijk apart. Het wordt ons deze wedstrijd fataal."

De aanvallende middenvelder vertelt overigens niet op te kijken van de wissel van Justin Kluivert. De zeventienjarige invaller stond slechts dertien minuten in het veld en werd toen gewisseld door trainer Peter Bosz, nadat Kenny Tete een rode kaart ontving. "Dat zie je niet vaak, maar goed, op dat moment was het een logische keuze natuurlijk."