Smeets van hoogtepunt tegen Ajax naar diep dal: Was teleurgesteld en kwaad

Smeets van hoogtepunt tegen Ajax naar diep dal: "Was teleurgesteld en kwaad"

17-02-2017 08:16
1

Bryan Smeets besliste afgelopen seizoen nog de titelstrijd, door te scoren tegen Ajax. Maar na dat hoogtepunt is het bergafwaarts gegaan. Niet alleen met zijn club De Graafschap, maar ook met hemzelf. Smeets had als captain zelfs even geen basisplek.

De aanvallende middenvelder keert vrijdag tegen Telstar terug in de basis. Tegen SC Cambuur en FC Emmen hield de aanvoerder de bank warm. "Ik was teleurgesteld en kwaad, ook omdat ik het niet aan zag komen", aldus Smeets in de Gelderlander. "Samen met Andrew Driver werd ik in de wedstrijd tegen VVV gewisseld. En ja, het was pijnlijk dat we in de wedstrijden daarna niet invielen."

Inmiddels is de kou met trainer Henk de Jong, voor zover die kou er was, uit de lucht. "Ik heb een goed gesprek met de trainer gehad, we hebben het uitgesproken. Of ik het nu leuk vond of niet, ik moest het accepteren", aldus Smeets. "Dit mag niets met m'n zelfvertrouwen doen, ook al was dit nieuw voor me." Tot slot: "Maar als ik nu de kop zou laten hangen, zou ik het niet verdienen om profvoetballer te zijn."