Thorsby: Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist

Thorsby: "Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist"

17-02-2017 09:51
3

De twintigjarige Morten Thorsby maakt indruk bij sc Heerenveen. Hij wordt op de clubsite getypeerd als werkbij, die snoeihard werkt aan problemen dan wel tekortkomingen. "Ik ben een trainingsdier."

"Alleen als je hard traint kun je in het weekend goed presteren, althans zo werkt het voor mij", vertelt de Noorse middenvelder, die nu samen kan spelen met zijn landgenoot Martin Odegaard. "Ook toen ik geen basisspeler was trainde ik hard. Ik ben twintig, moet mezelf nog ontwikkelen. Als je 27 bent train je om te onderhouden, maar ik moet stappen maken."

Er zijn verbeterpunten. "Ik word beter. Mijn probleem was dat ik soms te onrustig was in het veld. Dat ik op plekken liep waar ik niet moest lopen. Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist", weet Thorsby nu. Hij haalt steevast een voldoende. "Ik ben een teamspeler, ik moet andere spelers en het elftal beter maken."

De kilometervreter is wel heel kritisch op zichzelf, soms té kritisch. "Ik ben soms te negatief over mezelf, dan vergeet ik naar de goede dingen te kijken. Het gaat erom hoe je jezelf beter maakt, dan is het niet goed om op de negatieve zaken te focussen, maar moet je juist waarderen wat goed gaat."