Franse pers complimenteus over dynamisch AZ-duo en kritisch op Krul

17-02-2017 10:16
11

De Franse kranten zijn complimenteus over het optreden van Olympique Lyon tegen AZ (1-4). Opgemerkt wordt ook dat de uitslag ietwat geflatteerd is. VoetbalPrimeur zet de reacties op een rij.

L'Equipe schrijft dat Lyon, gezien de slechte resultaten in eigen land, zijn seizoen in de Europa League moet zien te redden. 'De 1-4 uitslag is wat hard, gezien de vele kansen die de mannen van Bruno Genesio weggaven', begint de krant. 'In het bijzonder vleugelverdedigers Jallet en Rybus hadden het ongelooflijk moeilijk met de actieve Bel Hassani, die na 53 minuten onbegrijpelijk miste.'

'Het lukte de Nederlanders uiteindelijk toch om Lopes (doelman Lyon, red.) op een voor hem geweldige avond te kloppen toen Jahanbakhsh een discutabele penalty benutte', vervolgt L'Equipe. 'Maar daarvoor had Lyon zich al dramatisch effectief getoond. De enige twee kansen in de eerste helft waren raak. Zelden gebeurt het dat bij een ploeg die met 4-1 wint de keeper de beste speler is, maar Anthony Lopes verdient die eer.'

Complimenten voor AZ-duo
Ook Le Figaro vond dat AZ goed voor de dag kwam. 'Maciej Rybus was de hele avond aan het lijden tegen de Iraanse Jahanbakhsh. Bel Hassani bevestigde daarnaast dat er goed over hem wordt gesproken in Nederland. Jallet en Rybus kwamen amper aan aanvallen toe en dat had natuurlijk alles te maken met de spelers van AZ.'

Eén speler wordt eruit gepikt door de krant: Tim Krul: 'Vier doelpunten tegen krijgen is nooit lekker voor een keeper. En het is nog vervelender als je twee keer wordt uitgespeeld door de spits van de tegenstander. Precies dát gebeurde met Tim Krul donderdag. De doelman zal zich niet op z'n gemak hebben gevoeld tegen Lyon.'

Perfecte wedstrijd
Alle Franse media openen overigens met de broederstrijd tussen Florentin en Paul Pogba. Verderop krijgt Lyon de ruimte. De Franse editie van Eurosport is complimenteus. 'Lyon speelde bijna de perfecte wedstrijd in Alkmaar. Ondanks een lastig duel, kan de ploeg zich dankzij Alexandre Lacazette gaan opmaken voor de achtste finales.'