'Nieuw' trainersontslag bij Sparta niet gevreesd: 'Ik praat niet alles goed'

'Nieuw' trainersontslag bij Sparta niet gevreesd: 'Ik praat niet alles goed'

17-02-2017 10:19
3

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor staat onder druk. De Rotterdammers hebben al tien Eredivisie-duels op rij niet gewonnen en leden in die reeks zelfs acht nederlagen. Pastoor vreest niet dat hij wordt ontslagen.

ADO Den Haag stuurde trainer Zeljko Petrovic wel de laan uit, maar Pastoor is niet bang dat Sparta hem op straat zet. "Daar ben ik totaal niet mee bezig en daar is niemand hier mee bezig", zegt Pastoor in De Telegraaf over zichzelf en de nummer zestien van de Eredivisie. "Waar je op beoordeeld wordt bij andere clubs, dat weet ik niet."

Wedden

Meer odds

Het gaat natuurlijk niet goed bij Sparta, weet ook Pastoor. "Ik doe ook geen enkele moeite om alles goed te praten, maar hier heerst rust en is net als vorig jaar alle vertrouwen in elkaar. Dat brengt je het meest. Als je rare sprongen gaat maken, wordt het sowieso niks. Dan gaat Sparta terug naar de situatie waarin het heel lang heeft gezeten."

Pastoor blijft zelf dus rustig. "We voetballen prima, maar creëren te weinig kansen en scoren veel te weinig. We worden geslacht bij balverlies. Dat heeft te maken met het nakomen van afspraken en een bepaalde naïviteit", aldus de coach, die vertrouwt op een snelle aanpassing van zijn spelers. "Daar wordt elke dag spijkerhard aan gewerkt. Het moet een soort levenshouding worden."