Atypische PSV'er Jurjus: 'Vind het niet interessant, je ziet niet hoe iemand is'

Atypische PSV'er Jurjus: 'Vind het niet interessant, je ziet niet hoe iemand is'

17-02-2017 10:38
7

Hidde Jurjus valt op in de voetbalwereld. En dan met name door wat hij buiten het veld doet. De keeper van PSV deed in zijn tijd bij De Graafschap vrijwilligerswerk, houdt niet echt van social media en zong Guus Meeuwis bij zijn eerste kennismaking met de PSV'ers.

Wat is een typische voetballer? "Je hebt wat echt een typische voetballer is en het beeld dat mensen bij een typische voetballer hebben", begint Jurjus tegenover PSV TV. Hij ziet in Eindhoven typische voetballers die alles willen winnen. "De mensen denken dat we niet veel doen, veel geld uitgeven en wat doen we dan nog meer? Ik denk dat dat de belangrijkste dingen zijn."

Het is anders gesteld, zo vertelt Jurjus. Hij deed bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in Lichtenvoorde, naast zijn voetballoopbaan. "Dat mis ik wel, hoor", aldus de doelman, die niet zo van social media is. "Ik volg Twitter wel en volg de voetbalnieuwtjes. Dat vind ik interessant. Ik vind het niet zo interessant, omdat het toch niet laat zien hoe iemand is. Ik heb er zelf heel weinig mee."

Jurjus keek ook bij zijn eerste dag bij PSV de kat uit de boom. Althans, dat hoopte hij. "Ik was nieuw en Daniel Schwaab was nieuw", schetst Jurjus de situatie. De nieuwelingen moesten zingen of iets vertellen. "En Daniel begon met echt een heel mooi verhaal. Ik moest daarna. Dan kan ik wel een heel mooi verhaal ophangen, maar dat ga ik niet winnen. Dus toen zong ik maar Het is een nacht van Guus Meeuwis. Van mensen hoorde ik dat ik beter Oerend Hard had kunnen zingen."