Ajax-aankoop vergeleken met Suarez: 'Ze dachten: moet dat hem dan worden?'

Ajax-aankoop vergeleken met Suarez: 'Ze dachten: moet dat hem dan worden?'

17-02-2017 11:14
28

David Endt begeleidde in zijn tijd als teammanager van Ajax veel buitenlandse spelers. Hij denkt dat het voor miljoenenaankoop David Neres zaak is om dicht bij zichzelf te blijven.

Vrijdag arriveert de Braziliaanse flankspeler in Amsterdam, waarna hij om 15.00 uur in de Arena wordt gepresenteerd. Endt heeft de beelden van Neres op internet ook gezien. "Het lijkt een beetje een dribbelmaniak, voor mijn gevoel nog niet heel erg een teamspeler, maar ik kan me vergissen", zegt Endt in gesprek met Ajax Showtime.

Endt gaat terug naar de tijd dat Luis Suarez van FC Groningen naar Ajax verkaste. Van de Uruguayaan werd in de ogen van Endt echter minder verwacht dan Neres nu. "Van Luis dachten ook een hele hoop mensen: 'moet dat hem dan worden?' Het was een beetje een toevalsspeler. Totdat het toeval zo vaak terugkwam dat het geen toeval meer was."

"Bij Luis was de geraffineerde techniek niet zo duidelijk aanwezig, dat zie je bij Neres wel. Je ziet dat hij de natuurlijke 'Braziliaanse touch' heeft", vervolgt Endt, die een tip heeft voor Neres. "Ik zeg altijd tegen die mannen: 'wees volkomen jezelf, dan komt alles goed'."