Niemand verwacht van ons dat we zomaar Feyenoord op de knieën krijgen

"Niemand verwacht van ons dat we zomaar Feyenoord op de knieën krijgen"

17-02-2017 11:46
6

Alfons Groenendijk krijgt het in zijn tweede wedstrijd als trainer van ADO Den Haag bijzonder zwaar. Koploper Feyenoord komt op bezoek. De nummer een tegen de nummer achttien. Nerveus is hij op dit moment niet, maar dat komt nog.

"Nerveus? Niet echt. Dat zal zondag ongetwijfeld wel komen. Ik ben nu bezig met de trainingen die op het programma staan. Om de ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op die wedstrijd", zegt Groenendijk tegen ADO TV. "Of het prettig is om de koploper te treffen? In feite wel. In zo'n wedstrijd is er veel te winnen. Niemand verwacht van ons dat we zomaar Feyenoord op de knieën krijgen. Het is wel de bedoeling dat we er alles aan gaan doen."

Groenendijk kende in zijn eerste wedstrijd uit bij Go Ahead Eagles een valse start: 3-1 verlies. "We hebben daar met elkaar een collectieve wanprestatie geleverd", aldus Groenendijk. "Er zijn weinig spelers die hun niveau hebben gehaald. Dat is een eerlijke constatering en heb ik ook aan de jongens verteld. Ze kunnen veel beter dan ze daar hebben laten zien."

Nu wacht Feyenoord. Gaat Groenendijk iets wijzigen aan zijn basiselftal?  "Wellicht. Ik heb de eerste week gebruikt om de groep goed te leren kennen. Ik moet weten wat ik allemaal in die kleedkamer heb. Ik zoek naar jongens die betrouwbaar zijn, denken in het teambelang en niet hun eigen wedstrijd spelen. Daar ben ik echt naar op zoek."