In het kort: Dybala steelt de show bij Juve, tattookoning ontwerpt Eredivisie-bal

In het kort: Dybala steelt de show bij Juve, tattookoning ontwerpt Eredivisie-bal

17-02-2017 23:35
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dybala leidt Juve naar ruime zege
Juventus heeft dankzij een ijzersterke Paulo Dybala met 4-1 gewonnen van Palermo. De Argentijnse aanvaller scoorde twee keer, waaronder uit een schitterende vrije trap. Claudio Marschisio had de score geopend, terwijl ook Gonzalo Higuain doel trof voor de Oude Dame. Juventus heeft nu tien punten voorsprong op AS Roma, dat nog wel in actie komt dit weekend.

Misser van Monaco biedt PSG hoop
AS Monaco heeft verrassend twee punten laten liggen bij SC Bastia. Bernardo Silva maakte nog wel een achterstand ongedaan, maar verder kwamen de Monegasken niet. Door het 1-1 gelijkspel op Corsica, kan Paris Saint-Germain de achterstand op de koploper zondag met een overwinning op Toulouse terugbrengen tot één punt.

Bellarabi schrijft historie bij zege Leverkusen
Karim Bellarabi heeft vrijdagavond geschiedenis geschreven door de vijftigduizendste Bundesliga-treffer voor zijn rekening te nemen. Mede door zijn goal boekte Bayer Leverkusen een eenvoudige zege op bezoek bij FC Augsburg: 1-3. Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh speelde de hele wedstrijd. Jeffrey Gouweleeuw zat niet bij de selectie vanwege rugklachten.

'Tattookoning' Schiffmacher ontwerpt Eredivisie-bal
De bal voor het Eredivisie-seizoen 2017/18 is ontworpen door Henk Schiffmacher en staat in het teken van het zestigjarig jubileum van de Eredivisie. "Ik ben een groot voetballiefhebber en heb gedurende mijn loopbaan ook diverse voetballers onder mijn naald gehad", zegt hij op de Eredivisie-website.

Radiostilte bij Napoli
Aurelio de Laurentiis, de excentrieke voorzitter van Napoli, heeft een drastische mediastilte aangekondigd. De voormalig filmproducent liet bij Radio Kiss Kiss weten dat trainer Maurizio Sarri en zijn spelers voorlopig niet met de media zullen praten. Eerder deze week baarde De Laurentiis nog opzien door, na de 3-1 nederlaag bij Real Madrid, Sarri en de spelersgroep openlijk te bekritiseren.

Yorke mag VS niet in
Het beruchte inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump heeft een opvallend slachtoffer gemaakt. Voormalig Manchester United-spits Dwight Yorke is namelijk de toegang tot het land ontzegd, zo meldt Sky Sports. Yorke is weliswaar afkomstig uit Trinidad & Tobago, maar heeft een Iraans visum in zijn paspoort staan.

Drama voor Florenzi
Alessandro Florenzi heeft opnieuw een zware blessure opgelopen bij AS Roma. Voor de tweede keer heeft de vleugelverdediger zijn kruisband afgescheurd. Florenzi zat nog in zijn herstel van de vorige zware kruisbandblessure. Deze keer zal hij naar verwachting opnieuw zes tot negen maanden buitenspel staan.

Barcelona vecht schorsing Suarez weer aan
FC Barcelona stapt naar het CAS in de hoop de schorsing van Luis Suarez voor de finale van de Copa del Rey kwijt te laten schelden. Suarez kreeg in de halve finale tegen Atlético Madrid een tweede gele kaart nadat hij Koke in het gezicht raakte toen hij zich breed maakte. Het eerdere beroep van Barcelona werd afgewezen door de Spaanse bond.

Onana in EL-Team van de Week
André Onana heeft van de UEFA een plekje gekregen in het Europa League Team van de Week na het houden van de nul voor Ajax in het duel met Legia Warschau. Onana staat op het veld met onder meer Zlatan Ibrahimovic en twee spelers van Olympique Lyon, dat van AZ won: Lacazette en Tousart.