Vitesse-debutant slijpt messen voor Traoré: Al was het Cristiano Ronaldo

Vitesse-debutant slijpt messen voor Traoré: "Al was het Cristiano Ronaldo"

17-02-2017 14:58
12

Lassana Faye (18) staat voor zijn Eredivisie-debuut bij Vitesse, dat het zondag in Arnhem opneemt tegen Ajax. De jonge linksback heeft geen last van koudwatervrees.

"Ik denk dat ik speel. Ik ben er mentaal en fysiek klaar voor", aldus Faye, die de geblesseerde Arnold Kruiswijk vervangt als linksback, tegen Omroep Gelderland. "Het komt steeds dichter bij dat ik ga spelen. Je voelt, het is anders dan andere weken. Je bent nog iets scherper en wil je nog meer bewijzen. Daar ben ik hard mee bezig. Als de trainer mij kiest, ben ik er met hulp van God klaar voor."

Dat Ajax zondag de eerste tegenstander in zijn profloopbaan is, maakt het extra speciaal. De kans is groot dat hij tegenover Ajax-aanvaller Bertrand Traoré staat. "Traore is één van de beste buitenspelers in de Eredivisie. Maar waar ik vandaan komt, zijn wij voor niemand bang. Al was het Cristiano Ronaldo. Dan wil je de beste zijn en dat ook laten zien tegen de besten."

Helemaal zeker is het Eredivisie-debuut nog niet. Vitesse doet er alles aan om Kruiswijk alsnog op tijd speelklaar te krijgen. Faye heeft er echter vertrouwen in. "Ik heb er hard voor getraind, ik hoop dat ik deze kans krijg. En iedereen vindt dat hij moet spelen. Met hulp van God wil ik deze kans met beide handen grijpen."