Fraser ziet Bosz vat op Ajax-spel krijgen: Net als tegen Feyenoord doen

Fraser ziet Bosz vat op Ajax-spel krijgen: "Net als tegen Feyenoord doen"

17-02-2017 15:50
4

Vitesse-trainer Henk Fraser vindt dat Peter Bosz Ajax steeds meer naar zijn hand zet. De ploegen treffen elkaar zondag in de Eredivisie.

Fraser sprak met De Telegraaf over de heenwedstrijd in Amsterdam en wat er sindsdien veranderd is. "In onze uitwedstrijd (1-0 nederlaag, red.) hadden wij voor rust de voorsprong moeten pakken. Na rust kom je met tien man, zijn zij de betere en krijg je een goal tegen uit een spelhervatting. Nu zie je dat de hand van de trainer steeds nadrukkelijker aanwezig is én dat zij dit kalenderjaar relatief eenvoudig hun wedstrijden winnen", zegt Fraser.

"Het wordt zwaar en het is belangrijk dat wij, net als tegen Feyenoord, onze momenten weten te pakken." Fraser doelt daarmee op het bekerduel dat werd gewonnen van de koploper. De coach mist tegen Ajax Kelvin Leerdam en Maikel van der Werff en weet nog niet of hij over Arnold Kruiswijk kan beschikken. "Kruiswijk is wellicht inzetbaar, maar dat moeten we allemaal nog afwachten. Ook Yuning Zhang is er door een schouderblessure nog altijd niet bij."