Heerenveen kijkt af bij FC Twente: Dat is ook de manier die wij ambiëren

Heerenveen kijkt af bij FC Twente: "Dat is ook de manier die wij ambiëren"

17-02-2017 18:15
11

Het is tot nu toe nog niet het jaar van sc Heerenveen. Jurgen Streppel had het voor de winterstop keurig op de rit, maar ziet zijn ploeg nu wegzakken. De trainer kijkt echter met een positieve blik naar de toekomst. 

"We zijn geen enkele keer ondersteboven gespeeld", vertelt Streppel op de clubsite van Heerenveen. "Maar dan moeten we wel ons ding blijven doen, met goed voetbal kun je punten pakken. Daar hameren we voortdurend op. Voetbal op hoog niveau gaat over details. Een cornerballetje net even niet of wel goed staan, verdedigend of aanvallend, is een wereld van verschil."

Zaterdag wacht een uitwedstrijd bij FC Twente. "Thuis hebben we vrij eenvoudig gewonnen (3-1 red.), maar ik vind wel dat zij de laatste maanden niet alleen resultaat halen, maar ook goed spelen. Het is een ploeg die gedurfd speelt en wil aanvallen, dat is ook de manier die wij ambiëren. Het duel van morgen is een mooi affiche. Beide teams hebben spelers met specifieke kwaliteiten en de stand op de ranglijst maakt het op voorhand ook aantrekkelijk, een wedstrijd om naar uit te kijken."