Bosz is trots op Ajax: 'Geen idee hoe zich dat zou ontwikkelen'

Bosz is trots op Ajax: 'Geen idee hoe zich dat zou ontwikkelen'

17-02-2017 19:50
12

De wedstrijd tegen Legia Warschau was voor Peter Bosz de ideale mogelijkheid om te zien hoe zijn Ajax er op Europees vlak voor staat. De Amsterdammers kwamen bijna vlekkeloos de poulefase van de Europa League door en hadden ook in de eerste helft tegen Legia het betere van het spel. 

"We hebben ons in de Europese wedstrijden voor de winterstop van onze beste kant laten zien", zegt Bosz tegen Ajax TV. In een poule met Panathinaikos, Standard Luik en Celta de Vigo werd zijn ploeg eerste. "Ik had geen idee hoe dat zich zou ontwikkelen tegen deze Poolse tegenstander, die natuurlijk ook Champions League hebben gespeeld. Als ik daar nu op terugkijk, hebben we een wedstrijd gespeeld waarin wij bepaald hebben en dominant zijn geweest."

Bosz is niet tevreden met het vertoonde spel tegen de Polen. "We hebben niet ons beste voetbal gespeeld. Dat was op dat veld ook moeilijk. Maar we hebben toch de beste kansen gecreëerd en een geldig doelpunt gemaakt (van Klaassen, die onterecht werd afgekeurd, red.). Dan is het jammer dat je die wedstrijd niet weet te winnen."