Lastig tegen topclubs: Alleen thuis tegen Feyenoord konden we aardig meekomen

Lastig tegen topclubs: "Alleen thuis tegen Feyenoord konden we aardig meekomen"

17-02-2017 22:14

Peter Hyballa beseft dat NEC tot dusver nog niet echt een vuist heeft kunnen maken in de duels met de topclubs. De Duitse oefenmeester is echter onverminderd optimistisch voor het treffen met PSV, zaterdag in Eindhoven.

"We hebben het tot nu toe gewoon lastig gehad tegen de topclubs. Alleen thuis tegen Feyenoord konden we aardig meekomen", zegt Hyballa op de clubsite. "Tegen PSV hebben we wat uitgeprobeerd, begonnen we niet eens heel slecht en kregen we zelfs een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zijn we daarna hard tegen de counters aangelopen."

Hyballa doelt op de 0-4 nederlaag van september. De Duitser ziet dat de Eindhovenaren progressie boeken. "PSV is in alles een top drie-team. Op iedere positie loopt een goede speler en vanuit elke linie hebben ze dreiging. Wij zullen daartegen vooral heel hard moeten knokken, knokken en nog eens knokken. Dan gaan ook wij onze mogelijkheden wel krijgen."

Vooral in de omschakeling ziet de NEC-trainer kansen. "Als PSV zes, zeven man voor de bal heeft, kunnen wij gevaarlijk worden als we snel diepgang zoeken als we de bal veroveren."