Update: FC Twente komt met bevestiging en is aanvaller 'enkele weken' kwijt

Update: FC Twente komt met bevestiging en is aanvaller 'enkele weken' kwijt

18-02-2017 17:15
3

FC Twente kan zaterdagavond niet beschikken over Oussama Assaidi. De 28-jarige aanvaller is geblesseerd aan het bovenbeen. Daarmee mist hij het weerzien met zijn oude club sc Heerenveen.

Assaidi speelde tussen 2009 en 2012 voor de Friese club en in dat laatste seizoen verdiende hij een transfer naar Liverpool. Na allerlei omzwervingen keerde de linksbuiten deze winter bij Twente terug in de Eredivisie. "Tijdens de training is Oussama er gisteren uitgestapt. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is", laat trainer René Hake weten op de clubsite.

Tegenover de absentie van Assaidi staat de rentree van Bersant Celina, die door een schorsing ontbrak tegen Feyenoord en Excelsior. Ook Dylan Seys maakt weer deel uit van de selectie. Hij miste vorige week de wedstrijd tegen Excelsior vanwege ziekte.

Het verschil op de ranglijst tussen FC Twente en sc Heerenveen, de nummers acht en zes, is slechts twee punten. "Het staat allemaal heel dicht bij elkaar", aldus Hake. "Het duel van morgen is een mooi affiche. Beide teams hebben spelers met specifieke kwaliteiten en de stand op de ranglijst maakt het op voorhand ook aantrekkelijk, een wedstrijd om naar uit te kijken."

Update 18/2 17.15: Oussama Assaidi komt voorlopig niet in actie voor FC Twente. De Enschedese club meldt zaterdag voorafgaand aan het competitieduel met sc Heerenveen dat de aanvaller enkele weken is uitgeschakeld door een spierblessure in zijn bovenbeen. Assaidi speelt logischerwijs ook niet tegen zijn oude club Heerenveen.