Concurrentie bij Feyenoord: 'De trainer weet ook wel dat ik dan teleurgesteld ben'

Concurrentie bij Feyenoord: 'De trainer weet ook wel dat ik dan teleurgesteld ben'

18-02-2017 07:23
5

Jens Toornstra draait een ijzersterk seizoen bij Feyenoord. Dat betekent echter allerminst dat de 27-jarige middenvelder verzekerd is van een basisplaats in De Kuip. Het is stuivertje wisselen met aanvoerder Dirk Kuyt en Steven Berghuis.

Na zijn twee treffers tegen FC Groningen, lijkt er geen reden om Toornstra voor het duel met zijn oude club ADO Den Haag te passeren. Dat leek eerder tegen FC Twente echter ook van toepassing, maar in Enschede zat hij wel op de bank. "Het is vooral een kwestie voor de buitenwereld", reageert Toornstra in het Algemeen Dagblad.

"We hebben zoveel spelers in vorm, allemaal jongens met specifieke kwaliteiten. Voor de trainer is het lekker dat hij kan kiezen, voor een speler is dat af en toe lastig. Maar als je iets wilt bereiken, moet je jezelf als speler af en toe in je rol schikken", aldus Toornstra. "Natuurlijk ben je teleurgesteld als je niet speelt. Dat was ik ook uit bij FC Twente."

Zijn onvrede uiten, doet Toornstra niet snel. "Maar ik als ik naar mezelf kijk: ik wil niet degene zijn die alles verstoort en dat we niets meer presteren. Dat kost overigens geen moeite, hoor. Ik zeg nooit gekke dingen, dat zit ook helemaal niet in mij. De trainer weet ook wel dat ik teleurgesteld ben als ik niet word opgesteld. Ik heb geen camera nodig om dat duidelijk te maken."